23948sdkhjf

Ny vd till Pharmacolog

Medicinteknikbolaget siktar på personalized medicin och tillsätter samtidigt en ny vd.

Det Uppsalabaserade medicinteknikbolaget är specialiserat på lösningar för säker administration av intravenösa läkemedel. Bolagets huvudprodukt, DrugLog, är CE-märkt och möjliggör säker hantering av intravenösa läkemedel genom en patenterad metod som kan kontrollera att ordinerade läkemedel och dess koncentration i samband med beredning och före behandling av patient är korrekt.

Nu har bolaget

beslutat att utveckla affärsidén och de långsiktiga målen. Från säker medicinering till att fokusera på individuellt optimerad medicinering av varje enskild patient där alla tillgängliga parametrar beaktas vid kontroll och distribution av läkemedlet. Detta efter bolaget analyserat behoven kring verktyg och system för effektiv läkemedelshantering. Det räcker inte att se till att patienten får rätt läkemedel och rätt dos utan systemen måste även kunna säkerställa att administrationen av läkemedlet sker på ett för patienten optimalt sätt.

- Pharmacolog har byggt upp en unik kompetens inom området kvalitetskontroll av intravenösa läkemedel. Bolaget är nu redo att ta nästa steg, nämligen att optimera behandlingarna med intravenösa läkemedel av svårt sjuka patienter. Vi kan därmed bidra att förbättra behandlingsresultaten och minska lidandet för dessa patienter, säger Erik Hedlund som just invalts som styrelsens ordförande då Gunnar Mattsson, tidigare ordförande, avgått.

Samtidigt tillsätter bolaget en ny vd, Mats Högberg.

- Vår nya vd, Mats Högberg, som har en lång klinisk, teknisk och marknadsmässig erfarenhet, har rätt egenskaper för att framgångsrikt introducera bolagets lösningar på den internationella marknaden, fortsätter styrelsens ordförande i en kommentar.

Den tillträdande vd:n, tidigare ansvarig för bolagets affärsutveckling, kommenterar sitt kommande uppdrag så här:

- Jag har arbetat internationellt med medicinsk teknik i över 25 år men tror inte att jag stött på ett område som känns mer angeläget; att verka för en optimering av den medicinering som sker inom dagens specialistvård. Det är dags att begreppet Personalized Medicin verkligen betyder att en enskild patient får medicinering utifrån sina individuella behov.

Ytterligare förändringar i bolagets styrelsen är att Karin Meyer och Lena Söderström på egen begäran avgått som ordinarie styrelsemedlemmar. Ny styrelse kommer att utses i samband med bolagets årsstämma i maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072