23948sdkhjf

USA-patent för Cline

Bolaget har fått patentet för sin teknologi för framställning av nanogradientytor godkänt i USA.

Med nanoteknik gör Cline Scientific det möjligt för forskare att utveckla metoder för både att med stamceller skapa "reservdelar" till människokroppen och att studera cancerceller med högre precision. Nu har bolaget erhållit patantgodkännande i USA för sin teknologi för framställning av så kallade nanogradientytor, som används till forskning och celltillverkning.

Patentet gäller till

och med år 2035 inklusive en förlängd giltighetstid om drygt 2 år på grund av försenad handläggning. I november 2016 meddelade bolaget att de erhållit besked om kommande godkännande i USA. Denna patentansökan är nu godkänd och innebär att patentet är gällande i Sverige, Kina och USA.

- Denna milstolpe innebär att vi nu kan teckna licensavtal med aktörer i Usa, vilket inte har varit möjligt tidigare. Det gör att vi nu kan bearbeta potentiella kunder inom såväl försäljning av våra nanogradient-produkter till forskning och utveckling som licensiering av vår teknologi för celltillverkning eller inkludering i kundens egna produkter, säger Cline Scientifics vd Patrik Sundh i en kommentar.

Med hjälp av bolagets nanoytor och nanogradienter kan forskarna lokalisera på vilket underlag som stamceller har en kontrollerad tillväxt eller exakt hur cancerceller påverkas av läkemedel.

Cline Scientific är noterat på Aktietorget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079