23948sdkhjf

Nytt blod till Biovicas ledning

Bioteknikbolaget vars fokus är blodbaserade biomarkörer stärker upp ledningen med tre personer.

Det Uppsalabaserade bioteknikbolaget utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Bolagets teknik, Divitum, mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv.

Nu stärker Biovica

upp ledningen med tre personer: Cecilia Driving går in som CFO, Karin Mattsson blir FoU-chef och Johanna Faris basar över regulatory och kvalitet.

Cecilia Driving har dubbla examen inom ekonomi och juridik, samt har haft flera CFO-positioner inom life-science, private equity, forsknings och telekomföretag. Hon är även styrelseledamot i Acreo Swedish ICT.

Den nya forsknings- och utvecklingschefen, Karin Mattsson, har en PhD inom cell-och tumörbiologi från Karolinska Institutet och har erfarenhet som produktutvecklingsledare och interim forskningschef på Olerup SSP.

Johanna Faris har många års erfarenhet av kvalitetssystem både inom ISO 13485 och QSR standard samt produktregistreringar över hela världen. Hon kommer senast från rollen som kvalitetsansvarig och regulatorisk chef på Fiomi Diagnostics.

- Med dessa rekryteringar förstärker vi vår ledningsgrupp, säkrar viktig kompetens för den kommande noteringen samt lägger en grund för en framgångsrik marknadsintroduktion av Divitum inom ett område med ett tydligt diagnostiskt behov där vår produkt kommer att skapa stora värden för patienter och samhället, kommenterar Anders Rylander, vd Biovica.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094