23948sdkhjf

Mölndal går in som ägare

Nu har beslutet fattats - Mölndals stad går in som ägare i Sahlgrenska Science Park.

Mölndals stad blir nu en av ägarna i Sahlgrenska Science Park. Detta är ett steg för att visa att staden förstår att life science-sektorn är en viktig del av regionen. Beslut om detta togs redan i slutet av 2016 men nu är det formella beslutet fattat.

- En väldigt stor andel av Västsveriges life science-företag finns i Mölndal och det är högst rimligt att vi visar att detta är en viktig industri. Ett sätt att markera att vi verkligen menar allvar med att skapa bra förutsättningar för framtiden är att bli delägare i Sahlgrenska Science Park, säger Håkan Ahlström, stadsdirektör i Mölndal.

Dessutom tar Håkan Ahlström plats i forskningsparkens styrelse. Där ingår sen tidigare Marianne Dicander Alexandersson, styrelseordförande, Pam Fredman, avgående rektor för Göteborgs universitet, Stefan Bengtsson, rektor för Chalmers tekniska högskola, Cecilia Dalman Eek, ledamot kommunfullmäktige, Göteborgs stad och Patrik Karlsson, ledamot regionfullmäktige, Västra Götalandsregionen.

- Vi är mycket glada för att få in Mölndals stad som en av våra viktiga ägare. Nu växlar vi upp ytterligare som navet för life science-industrin i Västsverige, säger Charlotta Gummeson, vd för Sahlgrenska Science Park.

Sahlgrenska Science Park driver bland annat inkubator- och acceleratorprogram inom digital hälsa, verifiering och internationalisering. Forskningsparken ägs i dag av Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad genom Business Region Göteborg, Göteborgs universitet, via GU Ventures, och Chalmers tekniska högskola och nu ansluter också Mölndals stad.

Läs även:
Han ska ta in kapital åt tillväxtbolagen
För att öka tillgången på externt kapital för tillväxtbolagen i Sahlgrenska Science Park inrättas en ny tjänst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078