23948sdkhjf

Stort intresse för nordisk life science

När SwedenBIO höll investerarträff var det många som hörsammade inbjudan. Intresset för nordisk life science är större än på länge, säger branschorganisationen.

För första gången någonsin bjöds det på speed-dejting för investerare, när branschorganisationen SwedenBIO, lanserade mötesplatsen Vc2vc, denna gång på Nasdaq Stockholm. Tanken med Vc2vc är att underlätta samarbeten mellan olika riskkapitalbolag och etablera en enklare väg med lägre trösklar till den nordiska affärskulturen. Det handlar om investeringar i privata eller börsnoterade life science-bolag.

– Att utländska

investerare får prata ihop sig exklusivt med nordiska investerarkollegor gör det lättare att nå den här marknaden. Vi är glada över att vår nya plattform för sådana möten, Vc2vc, mottagits så väl, säger Björn Ursing, programansvarig på SwedenBIO, i ett pressmeddelande.

Bland deltagarna fanns nordiska riskkapitalbolag som Healthcap, Industrifonden, Investinor, Novo seeds, Sunstone, Lundbeckfonden ventures och Inventure, tillsammans med utländska investerare som Forbion capital partners, Gilde healthcare partners, Hovione capital och Medicxi.

Tillsammans representerade investerarna 350 life science-bolag, och under träffarna diskuterades hela projektportföljer och intressen i specifika bolag, men också långsiktiga strategier framåt. Totalt ägde mer än 80 möten rum under konferensen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094