23948sdkhjf

Danderyds sjukhus väljer Sectralösning

Sectra sluter ett avtal på fem år med Danderyds sjukhus om leverans av molntjänster, som integreras med landstingets arkiv för medicinska bilder.

Danderyds sjukhus ger genom avtalet Sectra ett helhetsansvar för teknik, förvaltning och service av IT-systemen för hantering av patientinformation och medicinska bilder till röntgen och fysiologikliniken. Med integrationen mot Stockholms läns landsting får sjukhusets personal tillgång till patienters kompletta historik för remisser, röntgenbilder och svar, oavsett på vilket sjukhus i regionen som en patient tidigare har undersökts.

– Sectras stabila och

beprövade system i kombination med den höga systemtillgängligheten, har haft betydelse i den här upphandlingen. Det var också viktigt att lösningen är molnbaserad eftersom det gör att systemhanteringen effektiviseras samtidigt som driftssäkerheten ökar, säger Jenny Bäcklund, verksamhetschef för radiologi på Danderyds sjukhus.

Danderyds sjukhus är ett av Sveriges större akutsjukhus och ger årligen akut- och specialistvård till över 440 000 patienter från elva kommuner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079