23948sdkhjf

Linn Mandahl Skepp tar över hos Abbvie

I juni får Biopharmaföretaget Abbvies svenska del ny vd. Det är Linn Mandahl Skepp, som nu lämnar Takeda Sverige.
Linn Mandahl Skepp är apotekare i botten och har arbetat i en rad olika roller inom läkemedelsindustrin, bland annat som försäljnings-, marknads- och affärsområdeschef. Närmast kommer hon alltså från rollen som vd på Takeda Sverige.

– Att hitta strategier och verktyg för att patienter ska få tillgång till rätt läkemedel och bästa möjliga behandling är en stark drivkraft för mig. Samtidigt tror jag att medarbetarna och den starka kulturen som finns på Abbvie kommer att vara de viktigaste medlen i strävan att skapa framtida värden för patienter och samhälle, säger Linn Mandahl Skepp i ett pressmeddelande.

Abbvie är ett forskande biopharmaföretag som arbetar med svåra sjukdomar och försöker skapa hållbara vårdlösningar i samarbete med andra aktörer. Fokusområden är immunologi, neurologi, onkologi och virologi.

– Abbvie har en spännande framtid. Med en lovande pipeline och en rad mediciner nära godkännande inom flera terapiområden, bland annat HCV och onkologi, behöver vi en stark ledare som verkligen kan den svenska marknaden. Det har Linn Mandahl Skepp visat prov på i sina tidigare roller, säger Ryan Quigley, Abbvies vicepresident för region Nordeuropa, Västeuropa och Kanada.

Abbvie finns representerade i 170 länder och har 29 000 anställda. I Sverige har företaget 140 medarbetare och huvudkontor i Solna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109