23948sdkhjf

EU-miljoner till Idogen

Det Lundabaserade forskningsbolaget får 2,9 euro från EU för utveckling av vaccin.

Forskningbolaget Idogen har beviljats anslag på 2,9 miljoner euro från Horizon 2020 som är EU:s ramprogram för forskning och innovation. Pengarna ska användas till utveckling av bolagets tolerogena vaccin för behandling av patienter med blödarsjukan hemofili A.

EU-bidraget SME Instruments fas II löper över 33 månader och det övergripande målet med bolaget godkända ansökan är att genomföra prekliniska säkerhetsstudier, skapa en egen produktionskapacitet för tillverkning av tolerogent vaccin för kliniska studier, samt genomföra den första fas I/IIa-studien med patienter med hemofili A och hämmande antikroppar mot faktor VIII. Anslaget kommer att betalas ut i delar under projektets löptid.

- Vi är oerhört glada och stolta över att vara ett av fåtalet utvalda i den tuffa konkurrensen om bidrag från Horizon 2020, SME Instrument. Att EU väljer att satsa på vårt projekt är en viktig konfirmering av potentialen i vår vaccinteknologi, säger vd Lars Hedbys i en kommentar.

I höstas tilldelades även analysbolaget SenzaGen, bioteknikbolaget Corline Biomedical och Umeåbaserade Betagenon anslag från Horizon 2020 om sammanlagt cirka 64 miljoner kronor.

Horizon 2020 är det största av EU:s forsknings- och innovationsprogram någonsin med nära 80 miljarder Euro i bidrag tillgängliga över 7 år, 2014 till 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078