23948sdkhjf

Tungviktare blir rådgivare åt Biovica

Förra året fick han Bröstcancerföreningarnas Riksorganisations utmärkelse – nu blir han medicinsk rådgivare åt Biovica.

Samuel Rotstein har varit verksam som onkolog i snart 40 år, är disputerad och innehar en docentur vid Karolinska Institutet. Han tjänstgjorde under flera år som klinikchef vid onkologiska kliniken Danderyds sjukhus där han tillsammans med medarbetare byggde upp och utvecklade bröstcancerverksamheten. Som en av Sveriges främsta bröstonkologer hedrades han förra året med Bröstcancerföreningarnas Riksorganistion, BRO, utmärkelse 2016. Samuel Rotstein arbetar nu som överläkare vid Radiumhemmet, Karolinska Universitetssjukhuset.

Nu blir Rotstein medicinsk rådgivare till Biovica och kommer att bistå bolaget i dess kliniska studieprogram och utvecklingen av bolagets produkter.

- Vi är mycket glada över att ha knutit Samuel Rotstein till Biovica som rådgivare och ser fram emot samarbetet. Hans erfarenhet inom onkologi med inriktning mot bröstcancer kommer att vara mycket värdefullt för Biovica och i förlängningen för patienterna. Vår målsättning är att genom vår teknologi bidra till att patienterna får bästa möjliga behandling, säger Anders Rylander, vd Biovica i en kommentar.

Biovica utvecklar och säljer blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar och verksamhet kretsar kring analysmetoden DiviTum. Syftet med metoden är att förutse och utvärdera effekten av olika cancerbehandlingar, såväl kliniskt som på labbet.

Uppsalabaserade Biovica handlas på Nasdaq First North.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312