23948sdkhjf

Hon ska digitalisera Sverige

När myndighetsflytten till Kalmar blev ett faktum sa förre generaldirektör Torsten Håkansta upp sig. Nu har man lyckats hitta en efterträdare.

Regeringen har i dag beslutat att anställa Janna Valik som generaldirektör för ehälsomyndigheten. Hon kommer närmast från en tjänst som generaldirektör på Boverket där hon var under nio år vilket är maxtiden för förordnandet.

– Sverige ska vara bäst på e-hälsa år 2025. Ehälsomyndigheten spelar en central roll för att den visionen ska bli verklighet, bland annat genom att samordna regeringens insatser inom e-hälsa. Nu när delar av ehälsomyndighetens verksamhet omlokaliseras till Kalmar är jag glad över att anställa Janna Valik som både har lång erfarenhet av att leda myndigheter och dessutom tidigare har erfarenhet av att leda en myndighet utanför Stockholm, säger Annika Strandhäll, sjukvårdsminister.

Janna Valik har tidigare bland annat arbetat som generaldirektör på Boverket som är lokaliserad i Karlskrona samt som generaldirektör på Migrationsverket. Janna Valik har en socionomexamen för Socialhögskolan i Göteborg.

Valik tillträder sin nya tjänst den 19 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08