23948sdkhjf

Reumatikerförbundet fick sin ordförande

Efter turbulensen i Reumatikerförbundets ledning blir Lotta Håkansson den varaktiga lösningen på ordförandeposten.

Förra året stängdes Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson av efter en intern rapport som visade att hon kränkt personal på organisationens huvudkontor, där stämningen sedan flera år ska ha varit dålig. Personalomsättningen var också ovanligt hög.

Turbulensen späddes på ytterligare av att Svensk reumatologisk förening tillsammans med flera läkare uppmanade Reumatikerförbundet att låta Anne Carlsson sitta kvar. Även företrädare för läkemedelsindustrin uttryckte i ett brev sin oro för att hennes röst skulle försvinna ur samhällsdebatten.

På en extrastämma valdes sedan Hans Håkansson till ny ordförande. Under hans ledning har man fokuserat på de organisatoriska frågorna och att skapa transparens i förbundet. Han gjorde dock klart att han skulle lämna posten på den ordinarie stämman i år.

Nu väljs alltså Lotta Håkansson till ordförande i Reumatikerförbundet. Hon har varit kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, ledamot i EU:s regionkommitté, ordförande för Sveriges kommuner och landstings internationella beredning och i dag arbetar hon på kommunikationsbyrån Prime som senior rådgivare.

– Jag är glad och hedrad att bli vald. Reumatikerförbundet är Sveriges största patientorganisation med många engagerade och kunniga medlemmar. Deras engagemang för personer med reumatiska sjukdomar och sjukdomar i rörelseorganen gör Reumatikerförbundet till ett patientförbund och funktionshinderorganisation att räkna med, säger Lotta Håkansson i ett pressmeddelande efter stämman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141