23948sdkhjf

USA-samarbete för Camanio

Camanio care inleder ett samarbete med den amerikanska rehabiliteringsorganisationen On with life.

Camanio care utvecklar och säljer produkter för aktivering och rehabilitering av bland annat demens- och strokepatienter . Det handlar om välfärdsteknologi som med hjälp av robotik, augmented reality och uppkopplade tjänster hjälper människor med deras grundläggande behov, aktivering, måltid, säkerhet och kommunikation.

Nu har bolaget slutit ett avtal med On with life, en amerikansk rehabiliteringsorganisation som sedan 1991 hjälpt människor som drabbats av olika former av neurologiska skador, exempelvis stroke, tumör eller aneurysm. On with life kommer att testa och utvärdera Camanio cares Mealtime quality index, äthjälpmedlet Bestic och aktiveringshjälpmedlet Jdome. Avtalet innebär också att organisationen blir ambassadör för Camanio cares produkter i USA, samt att deras anläggning i Iowa kan kan användas för att demonstrera det svenska bolagets produkter.

– On with life är en fantastisk organisation med stor kunskap kring omsorg och rehabilitering, och vi är väldigt glada över att de ser potential i våra tjänster och produkter. De har ett brett nätverk och blir en bra ambassadör för våra lösningar i regionen nu när vi utökar våra satsningar på den amerikanska marknaden, säger Catharina Borgenstierna, vd Camanio care, i ett pressmeddelande.

Camanio care bildades 2016 genom en sammanslagning av Jdome och Bestic. Bolaget är baserat i Stockholm. Under våren har man bland annat expanderat till Kina och slutit avtal med en distributör i Hong Kong.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065