23948sdkhjf

Ska förbereda bolagen på riskkapital

Inkubatorn Smile stärker upp teamet med ny affärsrådgivare inom finansiering.

Att stödja bolagen att bli redo att ta in riskkapital – det är en av de uppgifter som den nya affärsrådgivaren Thomas Unt kommer att kunna hjälpa bolagen i Lundabaserade inkubatorn Smile med. Sedan 1 juni finns Unt tillgänglig för rådgivning inom finansiering.

– Thomas tillför viktig kompetens och bred erfarenhet inom finansieringsfrågor. Det kommer att bli mer fokus på att hjälpa bolagen att bli investeringsredo än vad vi har haft resurser till tidigare. Vi kommer även satsa på att bygga upp ett investerarnätverk runt Smile som kan ta vid efter affärsänglarna, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile.

Thomas Unt kommer att ha huvudfokus på finansiella frågor och bolagsutveckling. Han kommer senast från NorInvent där han var CEO och senare ansvarig för bolagets IPO-process. Unt har mångårig erfarenhet från finansbranschen och har varit verksam i ett flertal entreprenörsdriva utvecklingsbolag med ansvar för riskkapitalanskaffning och bolagsstruktur.

Smile är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. Cirka 100 personer som representerar runt 20 olika nationaliteter har sin arbetsplats i inkubatorn. Verksamheten grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Svenskt i topp i rankning över mest efterlängtade läkemedlen 2023
Hon blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Neogap får tummen upp för att starta klinisk studie
Carolin Wiken är ny vd för Geelmuyden Kiese i Sverige
Eugen Steiner föreslås bli styrelseordförande i Bioarctic
KI-studie: CAR-T visade effekt mot äggstockscancer hos möss
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.094