23948sdkhjf

Tête à tête med Anders Lönnberg

Life Science Sweden bjöd Almedalen på ett förtroligt samtal med Anders Lönnberg, som rätade ut några frågetecken kring sitt arbete.

Regeringens samordnare för life science, Anders Lönnberg, äntrade Life Science Swedens scen med gott humör. Han berättade om sitt arbete och hur läget är för life science i Sverige i dag. Och det var en ljus bild han målade upp.

– Det har börjat hända mycket bra saker och det handlar mycket om samarbete och samordning. Till exempel erkänner landstingen och SKL i dag att forskning, utveckling och innovation är en del av deras uppdrag, även om det kanske inte genomförts så mycket än. Men det har de aldrig gjort tidigare.

– Vi kan också se att universiteten och universitetssjukhusen har börjat samarbeta istället för att konkurrera sinsemellan. Och det märks på flera områden att vi blivit en nation som drar åt samma håll tillsammans, fortsatte Anders Lönnberg.

Han konstaterade dock att det fortfarande återstår att se de verkliga resultaten av det här arbetet i vården.

Anders Lönnberg var som vanlig slagfärdig, och på frågan hur han lyckas få alla olika delar av branschen att samarbeta svarade han att de helt enkelt tvingar alla att skicka sin högsta beslutande chef till alla möten.

– Annars vet alla hur det blir, de kommer tillbaka och cheferna är inte nöjda med vad de fått. Nu blir viljan att komma överens mycket stor. Det blir mer konstruktivt då. Det handlar också om att alla måste förstå att de måste erbjuda sig att lösa de andras problem, för att få sina egna lösta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094