23948sdkhjf

Region skåne exporterar vård

Strokesjukvården i Skåne har gott rykte. Det bevisas av att Regionen slutit ett nytt avtal om strokesjukvård med Förenade Arabemiraten.

Genom sitt bolag Skåne care har Region Skåne tidigare samarbetat med Förenade Arabemiraten om etableringen av ett diabetescenter vid sjukhuset i Ajman. Men nu gäller det alltså strokesjukvård, där Förenade Arabemiraten behöver utveckla sin verksamhet över landet. I dag transporteras patienter i norra landet till Dubai för vård.

Skåne care kommer nu att hjälpa till med etableringen av en strokeenhet vid det offentliga sjukhuset Sheikh Khalifa Medical City i Ajman. I första läget kommer man att analysera dagens vård och rekommendera åtgärder. Arbetet startar i höst.

– Vi har en välfungerande verksamhet i Skåne och metoder som vi gärna delar med oss av. Projektet innebär också en stimulerande utmaning för vår personal. Vi tror vi kan lära oss mycket genom att interagera med sjukvård i andra länder. Det kan skapa en större förståelse för att patientgrupper med en annan kulturell bakgrund också ställer andra krav och har andra förväntningar. Detta är bra för skånska strokepatienter, säger Jesper Petersson, verksamhetschef för neurologi och rehabiliteringsmedicin inom Skånes universitetssjukhus, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094