23948sdkhjf

Maxbelopp till inkubator

Efter omfattande förbättringar har inkubatorn Smile tilldelats maxbeloppet från innovationsmyndigheten Vinnovas nationella excellence-program.

Efter ett par år ute i kylan har den lundabaserade företagsinkubatorn Smile åter försetts med högsta kvalitetsstämpeln av Vinnova, som har en total budget för excellensstödet på 28,4 miljoner kronor, varav Smile får 4 miljoner fördelat över 2018 och 2019. Inkubatorn stöttar uppstartsbolag inom life science i en inkubatorprocess som innefattar flera års affärscoachning, utbildningsprogram, kontaktförmedling mellan entreprenörer och experter, investerare, forskare med mera.

Smile Incubator, före detta Lund Life science incubator, förlorade sin Vinnovafinansiering vid förra utlysningen, för 2016-2017. Nu har Ebba Fåhraeus som tillträdde som vd 2016 stärkt inkubatorprocesserna och teamet så att inkubatorn åter får ta del av Vinnovapengarna.

Lunds kommun är en av huvudmännen för Smile Incubator.

– Det är mycket glädjande att Smile Incubator får största möjliga utdelning av Vinnova. Det är ett tydligt bevis på det fantastiska arbete som utförs vid inkubatorn och Lunds unika roll som ledande innovationscentrum, säger Anders Almgren, ordförande i kommunstyrelsen i Lund i en kommentar.

Inkubatorn har bland annat startat en e-hälsoaccelerator, Health2B, ökat fokus på att stötta bolagen i deras affärsprocesser och deltar i ett antal EU-projekt som handlar om att internationalisera life science-bolag.

– Att vi fick Vinnovamedlen är resultatet av hårt arbete från hela teamet. Tack vare Vinnovastödet har vi nu möjlighet att ytterligare förstärka gruppen och att genomföra fler aktiviteter för bolagen, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094