23948sdkhjf

Universitetssamarbete för Immunovia

Målet är tidigare upptäckt av cancer.

Det är ett samarbete med forskarna på Lunds Universitets Diabetescentrum, LUDC, som nu offentliggörs. Syftet är att validera bolagets biomarkörsignatur hos högriskgruppen 50 år eller äldre nyligen diagnosticerade typ 2-diabetespatienter, NoD. Det är åtta gånger större risk att denna grupp utvecklar pankreascancer jämfört med allmänna befolkningen.

Samarbetet avser en retrospektiv studie där LUDC, bestående av ett konsortium av forskagrupper vid Lunds universitet, kommer att leverera blodprov från NoD-patienter som utvecklat pankreascancer till Immunovia. Dessa prover kommer att analyseras av det test, IMMray PanCan-d test, som bolaget har utvecklat. Målet att upptäcka pankreascancer i ett tidigt stadie där tumören fortfarande är behandlingsbar.

– Pankreascancer har en av de lägsta överlevnadsgraderna hos de större cancertyperna och dödligheten är högre än för bröstcancer. All forskning pekar på att nyckeln till förbättrad prognos ligger i tidig upptäckt hos riskgrupper såsom nyligen diagnostiserade diabetiker. Tillsammans med Lunds Universitets Diabetescentrum vill vi med denna studie ta ytterligare viktiga steg mot att göra tidig upptäckt av pankreascancer tillgänglig för kliniker och patienter, kommenterar Mats Grahn, vd Immunovia.

Immunovia är noterat på Nasdaq First North.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078