23948sdkhjf

Vinnovas generaldirektör lämnar

Charlotte Brogren slutar som generaldirektör och går till industrikoncern.

Charlotte Brogren har varit generaldirektör på Vinnova sedan den 1 september 2009. Brogren lämnar posten som generaldirektör den 9 oktober 2017 efter att regeringen idag har entledigat henne på hennes egen begäran.

– Jag vill tacka Charlotte Brogren för hennes och Vinnovas roll i regeringens arbete med att vässa innovationssystemet och därmed svenska företags möjligheter att fortsätta konkurrera på världsmarknaden och skapa jobb i Sverige. Hon har uppnått stor respekt, både nationellt och internationellt, för sin kunskap och för sitt sätt att utveckla myndigheten, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Regeringen har utsett Leif Callenholm till tillförordnad generaldirektör för Vinnova från och med 9 oktober 2017. Hans förordnande löper till dess att en ny generaldirektör utsetts av regeringen. Leif Callenholm är sedan 2009 anställd som förvaltningsdirektör och ställföreträdande generaldirektör för interna frågor på Vinnova.

Under oktober tillträder Brogren sin nya tjänst som utvecklingschef hos industrikoncernen Alimak group. Hon blir även medlem i koncernledningen.

– Det har varit fantastiskt spännande och lärorikt att leda Vinnova under dessa år och få vara med och bidra till att stärka Sveriges innovationsförmåga. Det är kunskaper och erfarenheter som jag tar med mig när jag nu går till ett nytt uppdrag. Jag tycker att det behövs mer rörlighet mellan offentlig och privat verksamhet och jag vill leva som jag lär, säger Charlotte Brogren i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125