23948sdkhjf

Devyser väljer ny styrelseordförande

Ernst Westman blir ny ordförande i Devysers styrelse.

Ernst Westman är utbildad civilingenjör i kemiteknik med specialisering inom medicinsk molekylärbiologi. Han grundade Boule diagnostics 1994 där han var vd och koncernchef till i mars i år. Boule Diagnostics är idag världsledande inom decentraliserad blodcellräkning och bolagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

– För ett tillväxtbolag som Devyser är det en stor tillgång att ha en ordförande med lång, praktisk erfarenhet av att bygga framgångsrika företag. Ernst har dessutom gedigen branscherfarenhet och passar därmed perfekt för rollen. Han kommer in i en intensiv period där vi bland annat startat flera dotterbolag utomlands och intensifierat vårt engagemang på den kinesiska diagnostikmarknaden. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Ernst och övriga styrelseledamöter för att ta Devyser till nästa nivå, säger Ulf Klangby, vd för Devyser.

Devyser utvecklar, tillverkar och säljer genetiska tester till laboratorier i över 50 länder. Testerna används för komplex DNA-testning inom onkologi, reproduktiv hälsa och ärftliga sjukdomar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096