23948sdkhjf

Accelerator i Lund kör igen

Health2B är en accelerator för tidiga bolag inom teknik och hälsa, och genomförs i life science-inkubatorn Smiles regi i Lund. Nu startar fjärde omgången.

För att kicka igång tidiga bolag inom inom teknik och hälsa erbjuds tre månaders fullspäckat program som hjälper och motiverar entreprenörerna att ta sin produkt eller tjänst närmare marknad. De får strategisk coachning där kunden är i fokus för att nå framgångsrik marknadsutveckling och ökade intäkter. Nu är det dag för den fjärde omgången av acceleratorn Heath2B som genomförs i inkubatorn Smiles regi.

De tidigare omgångarna av acceleratorprogrammet har varit framgångsrikt. 60 procent av uppstartsbolagen har kommit igång direkt eller inom sex månader efter acceleratorn med ökande intäkter från kunder. 90 procent av bolagen har fortsatt att utvecklas med tydligt marknadsfokus.

Nu har nya uppstartsbolag valts ut efter en tuff uttagning.

– De ska svara på 24 tuffa frågor i ansökningsformuläret, vilket sållar bort många som inte har en framåtrörelse. Eftersom stora delar av vår coachning bygger på Lean Forward-modellen, och att validera och testa sina antaganden mot befintlig marknad, tittar vi mycket på hur villiga entreprenörerna är att just lösa kundproblemet. Dessutom bedömer vi hur teamets erfarenheter och kompetenser ser ut. Startups måste tidigt lära sig att testa sina antaganden, samarbeta, validera och ständigt vara innovativa för att röra sig framåt. Det är viktigt att få hit entreprenörer som förstår detta och som därmed kan ta sina bolag vidare till marknad med vår hjälp, säger Stefan Mossberg, chef för teamet i Health2B-acceleratorn.

Ett viktigt mål är att tidigt testa produkterna ute hos kunder. För detta krävs att bolagen ser och hanterar möjliga fallgropar och svårigheter. Därför arbetar man med hela Smile Incubators nätverk av ledande experter som ger praktiska råd om exempelvis tillverkning, testbäddar, och inte minst regulatoriska krav inom bland annat hälso- och medicinteknik, marknadsföring och försäljning, samt företagsjuridik och finansiering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078