23948sdkhjf

Bolagen ska berätta mer

Swedenbio och Nasdaq lanserar nya rekommendationer för vilken information bolag i utvecklingsfas ska lämna.

Den nya policyn som tagits fram av branschorganisationen Swedenbio i samarbete med Nasdaq omfattar rekommendationer om vilken information bolag kan och bör lämna för att bidra till att investerare kan göra korrekta bedömningar. Rekommendationerna utgör ett tillägg till den information som bolag är skyldiga att lämna i enlighet med gällande prospektregler och de krav som den aktuella marknadsplatsen ställer.

– Våra rekommendationer riktar sig till alla bolag i branschen som söker ytterligare kapital, både noterade och icke noterade bolag, säger Jonas Ekstrand, vd Swedenbio.

Den nya policyn omfattar rekommendationer för vilken information life science-bolag i utvecklingsfas bör lämna för att investerare ska kunna göra relevanta bedömningar.

– De informationskrav som finns idag berör finansiell information. Vi vill bredda detta och uppmuntrar bolagen att även prata om projekt, forskningsdata och var konkurrenterna befinner sig med mera, förklarar Jonas Ekstrand.

I de nya rekommendationerna uppmuntras bolagen att lämna information om en rad punkter gällande väsentliga projekt. Bakgrund, hur den regulatoriska processen för godkännande fortlöper, översikt över den regulatoriska processen för kostnadsersättning, vilka marknadsbedömningar som gjorts och vilka patent bolaget behöver eller redan har är exempel på punkter som bolagen uppmuntras att lämna information om.

– Vi har skapat en checklista som bolagen kan använda för att säkerställa att de gör rätt. Det blir som en guideline för bolagen och vi tror att detta kommer att gynna alla parter. Investerarna ska med hjälp att detta kunna ta bättre investeringsbeslut och vi tror att detta ska hjälpa till att skapa en mer välfungerande kapitalmarknad. På sikt hoppas vi att detta ska bli en branschstandard, säger Jonas Ekstrand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064