23948sdkhjf

Förseningar får Moberg att byta CRO

Efter stora förseningar med rekryteringen byter Moberg CRO till två pågående studier.

Moberg Pharma byter huvudansvarigt CRO för de två pågående fas 3-studierna för MOB-015 som är bolagets kandidat mot nagelsvamp. Sedan ett år tillbaka pågår två parallella fas 3-studier för MOB-015, i EU respektive Nordamerika. Det CRO-bolag, contract research organization, som har haft huvudansvaret för studierna har även koordinerat arbetet med gemensamma underleverantörer på båda kontinenterna.

Rekryteringen till de båda studierna har hittills dragits med betydande förseningar, framförallt i Europa. Därför har Moberg Pharma beslutat att byta huvudansvarigt CRO till TFS International som nu har fått uppdraget att fullfölja den europeiska studien. TFS grundades i Lund 1996.

I Nordamerika kommer Moberg Pharma att arbeta direkt mot Novella Clinical, dessförinnan underleverantör, vilket effektiviserar arbetsprocessen jämfört med tidigare.

Dessa åtgärder ingår i den tidigare kommunicerade tidsplanen, enligt vilken patientrekryteringen slutförs sommaren 2018 i Nordamerika och under andra halvåret 2018 i Europa.

– Bytet av CRO är en central del i det omfattande åtgärdsprogram som nyligen kommunicerades. TFS har de förutsättningar som krävs för att påskynda patientrekryteringen och slutföra den europeiska studien. Sammantaget med det nya upplägget i Nordamerika är vi övertygade om att vi kommer att nå starka fas 3-resultat inom ramen för tidsplanen, säger Peter Wolpert, vd Moberg Pharma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109