23948sdkhjf

Stor utlysning inom hälsa

I en samutlysning mellan Swelife och Medtech4health kan projekt söka medel för innovation.

Projekt för bättre hälsa 2017–2018 är en samutlysning mellan Swelife och Medtech4health som ska främja projekt med stor innovationspotential som kan bidra till förbättrad prevention, diagnos, monitorering eller behandling av sjukdomar.

De strategiska innovationsprogrammen Swelife och Medtech4Health gör även i år en samutlysning.

Samverkansprojekt mellan aktörer från minst två av sektorerna hälso- och sjukvård, akademi och industri kan söka medel för innovationsprojekt för förbättrad prevention, diagnos, monitorering eller behandling av tillstånd som kräver sjukvård - där det finns en tydlig efterfrågan hos slutanvändaren. Projekten ska baseras på lösningar som är nyskapande och unika och kan utvecklas till nya innovationer. Det kan röra sig om nya produkter, tjänster, processer eller andra kvalitets- eller värdeskapande lösningar.

Ekonomiskt stöd uppgår till max 50 procent av de stödberättigande kostnaderna för projektet, dock max 1 000 000 kronor per projekt. Utlysningens totala budget är på minimum 19 miljoner kronor.

Syftet med utlysningen är att bidra till effektmålen förbättrad hälsa, ökad tillväxt i Sverige och stark internationell konkurrenskraft. Utlysningen stänger 25 januari 2018.

Läs mer om samutlysningen hos Vinnova.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079