23948sdkhjf

Snart huvudlistan för Immunicum

Bioteknikbolaget har villkorat godkännande för notering på Nasdaq Stockholm.

Nasdaq Stockholms har beslutat om villkorat godkännande av Immunicums aktier för notering. Godkännandet är villkorat att bolaget uppfyller det formella noteringskravet på att ha säkrat rörelsekapital för en period om tolv månader från första dagen för handel på Nasdaq Stockholm.

Bolaget har tidigare offentliggjort en till 90 procent garanterad företrädesemission uppgående till högst 223 miljoner kronor. Det garanterade beloppet om 200 miljoner säkerställer bolagets finansiering till slutet av 2019 baserat på planerade aktiviteter.

Teckningsperioden för företrädesemissionen förväntas vara omkring 8-22 december 2017. Under förutsättning att villkoren är uppfyllda, inklusive genomförandet av företrädesemissionen, planeras första handelsdagen preliminärt infalla under januari 2018. Bolaget kommer att kommunicera tidplan för noteringen så snart den är fastställd.

– Vi välkomnar bolagskommitténs beslut och uppskattar deras vägledning. Jag vill tacka Immunicums team som har arbetat flitigt de senaste månaderna för att upprätthålla kraven för listbytet till huvudmarknaden, säger Carlos de Sousa, vd för Immunicum i en kommentar.

Immunicum utvecklar nya immunaktiverande cancerbehandlingar för ett antal solida tumörformer.immunic

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078