23948sdkhjf

Så blir villkoren i Karo Pharmas emission

Nu har styrelsen fastställt villkoren i bolagets emission med företrädesrätt för aktieägarna.

Villkoren i den företrädesemission som offentliggjordes den 8 november ger att för varje befintlig aktie kommer aktieägaren att få en teckningsrätt. Tre teckningsrätter berättigar till en ny aktie och teckningskursen har fastställts till 29 kronor per aktie.

Företrädesemissionen kommer att tillföra Karo Pharma högst 794 miljoner kronor före emissionskostnader. Styrelseordförande Anders Lönner och styrelseledamoten Per-Anders Johansson, vilka tillsammans innehar cirka 10,5 procent av kapitalet och rösterna i Bolaget, har åtagit sig att teckna sina respektive pro rata-andelar i Företrädesemissionen. Resterande del av Företrädesemissionen är garanterad av Anders Lönner.

Erbjudandet förutsätter godkännande av extra bolagsstämma den 8 december 2017.

Teckning av nya aktier ska ske under tiden från och med den 15 december 2017 till och med den 29 december 2017. Karo Pharmas styrelse har rätt att förlänga teckningstiden. En eventuell förlängning kommer att offentliggöras av Bolaget senast den 29 december 2017.

Aktieägare som väljer att inte delta i Erbjudandet kommer att få sin ägarandel utspädd med cirka 25 procent, men har möjlighet att ekonomiskt kompensera sig för utspädningseffekten genom att sälja sina teckningsrätter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063