23948sdkhjf

Lucka 6 - vem är här bakom?

I vår julkalender berättar varje dag en profil från life science-världen om sina julönskningar.

I lucka 6 hittar du tidigare socialminister och partiledare för Kristdemokraterna Göran Hägglund. Idag driver han hjärtefrågor från nya plattformar som PR-konslut och styrelseledamot i vårdföretaget Aleris.

Vad tycker du förstör julstämningen?

– Jag känner en stor frustration över att vi inte - trots stora ansträngningar - klarat av en till synes enkel uppgift, att synka inmatningen av information till journalerna med införandet av information i våra fina kvalitetsregister.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag skulle önska rejäla framsteg när det gäller den psykisk hälsan; nya rön om hur vi förebygger ohälsa, nya metoder för att behandla och djärva åtgärder för att förbättra tillgängligheten i vården. Området psykisk ohälsa, inte minst bland unga, är i desperat behov av kraftfulla satsningar.

Efter att du har ätit upp julskinkan - vad ser du fram emot för valfläsk?

– Jag skulle vilja att partierna inför valet gör rejäla åtaganden när det gäller investeringar i medicinsk forskning och dess tillämpning. Jag skulle vilja höra dem presentera en plan för en stegvis fördubbling, från dagens två öre per vårdskattekrona till fyra öre. Då skulle det hända saker!

Här hittar du lucka 5.

Artikeln är en del av vårt tema om Julkalender 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109