23948sdkhjf

Utvecklare möttes på Pharma Outsourcing

Viktiga detaljer i relationen till tillverkningsföretaget och vägar till vinnande strategier och mer innovation för läkemedelsbolagen. På Pharma Outsourcing blandas helikopterperspektiv med användbara detaljer.

Årliga mötet Pharma Outsourcing, som arrangeras av Kemivärlden, började med digitalisering av data och hur de ska förvaras. I molnet eller hemma på servern i garderoben. Fördelar och nackdelar med båda presenterades. Klavs Esbjerg, vd på Epista, gick igenom vad digitaliseringen kan göra med kliniska prövningar.

Christian Tange, avgående finanschefen för Karolinska Development, berättade om hur relationen med CMO-bolaget ska regleras för att ge bästa möjliga affärsnytta. Med sin erfarenhet av att vara bolaget som tar in tillverkning, att själv företräda tillverkaren och senast med erfarenheten från holdingbolaget som bedömer forskningsbolagens val av att ha CMO, eller ej, kunde Tange ge flera aspekter på relationen mellan uppdragsgivare och tillverkare.

Eftermiddagen inleddes med livet som småföretagare. Michael Brobjer delade med sig av för och nackdelar med att jobba på ett litet företag. Han har varit på de största och nu sitter han som vd på Karessa och rollen är annorlunda.

- Det passar verkligen inte alla att vara småföretagare, du måste både ha den strategiska blicken och samtidigt kunna hantera det som vi kallar cykelställs-frågorna. Det är ensamt också. Både när det går bra och när du möter motgångar, sa han.

Men att utveckla läkemedel i ett litet bolag, tyckte han har fler fördelar än att verka i ett större. Kortare beslutsvägar och mer flexibelt, var främsta orsakerna han nämnde.

Som det är på möten, är utställningsområdet och fikapauserna viktiga för upplevelsen. Så även här. Ämnet läkemedelsutveckling och samarbeten kring det är stora frågor för många företag inom life science och mötet hade cirka 150 anmälda.

Mötet hölls på Stockholm Waterfront den 12 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11