23948sdkhjf

Lucka 14 - se vem som finns här

Det lackar mot jul och det vill vi uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad profiler i life science-världen har på sin önskelista.

I lucka 14 hittar vi Daniel Forslund, innovationslandstingsråd (L) Stockholms läns landsting som på bred front driver frågor om innovativa lösningar i vården.

Vad tycker du förstör julstämningen?

– Människor som bara ser problem och aldrig möjligheter. Det är lika trist som ösregn och dimma på julafton. Annars kan julstämningen sänkas rejält om bredbandet svajar och filmapparna kraschar, det vore nästan lika illa om den stuvade grönkålen skulle ta slut för snabbt på vårt halländska julbord.

Vad önskar du dig julklapp?

– Jag skulle önska att 2018 blev året då vi fullt ut integrerade digitala vårdmöten i det vanliga vårdutbudet, och att vi gör det i bred och förtroendefull samverkan mellan landsting, digitala vårdaktörer, life science-företag och vårdpersonalens företrädare. Kan jag dessutom få många lugna, lata dagar med sköna långpromenader vid havet och mysiga filmkvällar vore det toppen. Och en ny Apple Watch med 4G!

Efter att du har ätit upp julskinkan - vad ser du fram emot för valfläsk?

– Att ALLA politiska partier förstår vikten av att använda digitalisering som ett kraftfullt politiskt reformverktyg som bidrar till att lösa många av vårdens vardagsproblem, och att vi blir många som tävlar om att presentera de mest nyskapande, visionära och konkreta förslagen för framtidens vård! Jag hoppas på en valrörelse där vi inte bara ältar problemen, utan pratar om hur vi faktiskt ska lösa dem. Vi behöver mer framtidsoptimism och en tydlig vision om hur vi vill att vården ska se ut om 10 år!

Här finns gårdagens lucka. Lucka 13.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.331