23948sdkhjf

Nu lanserar Apoteket Pcure

I kampen mot läkemedelsrester i naturen lanserar nu Apoteket en möjlighet för privatpersoner att minska sina utsläpp.

Pcure är en svensk uppfinning, som tidigare testats på sjukhus, men som nu via Apoteket kan nå ut till svenska hushåll. Det är Pharem biotech som säljer toablocket med enzymer, som hjälper till att bryta ner upp till 80 procent av de läkemedel som vi genom avföring och urin släpper ut i avloppet.

– Vi vill bidra till att minska andelen läkemedel som hamnar i miljön. Det betyder inte att vi ska sluta använda läkemedel, utan att vi ska ta hand om resterna på ett bättre sätt. Läkemedel är viktiga för människors hälsa. Med hjälp av Pcure kan vi göra det enklare för dem som vill bidra till en bättre miljö, säger Apotekets hållbarhetschef Anna Rogmark, i ett pressmeddelande.

Enzymerna i Pcure har fokuserats på de läkemedel som skapar de största problemen i miljön, som hormoner, anti-depressiva, smärtstillande, blodtryckssänkande, cytostatika och antibiotika. Apoteket har de senaste åren satsar stort på att öka insamlingen av gamla läkemedel, men på det här sättet blir det alltså möjligt för hushåll med viss läkemedelskonsumtion att öka sina insatser för att skona miljön.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094