23948sdkhjf

Hon blir ny bas hos Pfizer

Vid årsskiftet tillträdde Helena Thelin som ny platschef för bolagets biotekniska tillverkningsanläggning i Strängnäs.

I Strängnäs har Pfizer Sveriges största bioteknikanläggning för kommersiell produktion av läkemedelssubstanser och vaccin. Bolaget har gjort stora investeringar i produktionsanläggningen sedan den öppnades 2009 som inte bara används av Pfizer utan även som kontraktstillverkare för andra läkemedelsföretag.

– Vår verksamhet i Strängnäs har verkligen utvecklats de senaste åren, något som jag vill ta till nästa fas. Jag kommer att fortsätta utveckla verksamheten och bygga kompetens för framtida möjligheter för befintliga såväl som eventuella nya produkter. Det är glädjande att Sverige är konkurrenskraftigt i avancerad tillverkning som bioteknik, en tillverkningssektor som är av stor vikt för Sveriges export idag och i framtiden, säger Helena Thelin i en kommentar.

Helena Thelin har arbetat länge inom läkemedelsindustrin och har en ingenjörsexamen i medicinsk teknik. Hon har haft ledande tjänster inom Pfizer 2003-2011 och arbetade sedan några år som chef på Astrazeneca innan hon återvände till Pfizer år 2016 som chef för teknik och säkerhet hälsa miljö.

I bioteknikanläggningen tillverkas idag aktiv substans för bolagets produkter genotropin, tillväxthormon, somavert, tillväxthämmare mot akromegali, och fragmin som förebygger blodpropp, med export till hela världen samt kontraktstillverkning av aktiv substans till kineret åt Sobi. Det pågår också en processvalidering för produktion av Pfizers nyligen godkända meningokockvaccin.

Helena Thelin efterträder amerikanen Christopher Siegmund som är kvar inom Pfizer och tillträder en tjänst USA.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125