23948sdkhjf

Katarina Johansson kliver av

Efter nio år som ordförande för Nätverket mot cancer är det dags för Katarina Johansson att tacka för sig.

När nätverket håller sin ordförandekonferens i mitten av mars, väljer den långvariga ledare Katarina Johansson att sluta. Hon har tagit förbundet från projekt till paraplyorganisation.

– Det har varit ansvarsfullt, spännande, inspirerande och lärorikt, men också slitsamt. Tidiga morgnar, sena kvällar, många och långa resor, många hotellnätter, mycket att läsa, att sätta sig in i, mycket att skriva, att förbereda. Jag har ingått i utredningar, expertgrupper, styrelser, arbets- och projektgrupper och mycket annat under åren för regering, myndigheter och inom sjukvården. Nu, efter 27 år med ideellt arbete för cancerberörda och för cancervården, träder jag tillbaka från ordförandeposten i Nätverket mot cancer. Jag har blivit rik på erfarenheter, haft glädjen att ha fått lära känna många intressanta personer och träffat många vänner, säger Katarina Johansson, i ett pressmeddelande.

Katarina Johansson var en av grundarna till Sveriges första gyncancerförening, GCF Viola redan 1994. Hon var där ordförande fram till 1998. Hon blev senare ordförande för Gyncancerföreningarnas samarbetsorganisation Gynsam. Mellan 2006 och 2010 arbetade hon med projektet Bipp – Brukarinflytande och patientperspektiv, som sedan omvandlades till Sveriges första patient- och närståenderåd inom Regionalt cancercentrum Syd. Hon har även suttit i regeringens expertgrupp för kortare väntetider i cancervården och varit en del av Kjell Asplunds utredning av Paolo Macchiarinis luftstrupsoperationer på Karolinska universitetssjukhuset.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094