23948sdkhjf

Nu godkänns Hemlibra för hemofilibehandling

Roche får behandling för hemofili A godkänd av EU-kommissionen.

Hemlibra är det första läkemedel på närmare 20 år att godkännas för förebyggande behandling till personer med hemofili A som utvecklat inhibitorer. Studieresultat visar att barn och vuxna med hemofili A som utvecklat inhibitorer får betydligt färre blödningar med Hemlibra, jämfört med tidigare behandling med ett bypass-preparat. Hemlibra är även det första godkända läkemedel för behandling av hemofili A som kan administreras subkutant med en tunn nål under huden en gång per vecka.

– Vi är mycket glada över detta godkännande av Hemlibra som innebär ett viktigt steg för en bättre behandling av hemofili A hos personer som utvecklat inhibitorer. Hemlibra har visat sig effektivt minska antalet blödningar jämfört med nuvarande tillgängliga läkemedel. Då Hemlibra ges i form av en injektion under huden en gång per vecka kan den också avsevärt minska den belastning som dagens administrering innebär. Vi arbetar nu intensivt för att göra Hemlibra tillgängligt för personer med hemofili A i Sverige så snart som möjligt, säger Margareta Olsson Birgersson, medicinsk chef på Roche i Sverige, i ett pressmeddelande.

EU-kommissionens godkännande av Hemlibra, samt den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s godkännande av Hemlibra i november, baseras på resultat från de två fas III-studierna Haven 1 och Haven 2.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126