23948sdkhjf

Nya uppdrag för Oredsson

Både vd-post hos ungt Lundabolag och ordförandeklubba hos Immunicum – nya uppdrag väntar för veteranen Michael Oredsson.

Förre vd:n för Bioinvent och Probi har föreslagits bli ny styrelseordförande för Immunicum då nuvarande ordförande Agnetas Edberg avböjt omval. Oredsson lämnade vd-posten för Bioinvent i höstas.

– Valberedningen har bedömt att Michaels breda och framgångsrika affärsbakgrund i kombination med specifika erfarenheter och kännedom om konkurrenslandskapet inom immunonkologi är viktiga tillgångar för bolaget framgent. Michael har också erfarenhet av att initiera och driva samarbeten med industriella partners vilket är en nyckelaktivitet för bolaget, kommenterar valberedningens ordförande Martin Lindström i ett pressmeddelande.

Samme Michael Oredsson har även utsetts till vd för det unga Lundabolaget Sinntaxis. Bolaget ska utveckla ett läkemedel för att förbättra rehabiliteringen för strokepatienter. Bolaget bygger sin utveckling på en upptäckt gjord vid Lunds universitet. Där har de funnit en mekanisk som kan stimulera de friska delarna av hjärnan att ta över funktioner som patienten har förlorat vid en stroke.

– Sinntaxis är ett av de mest spännande företag som startats i Lund på senare år, kommenterar den nytillträdde vd:n Oredsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078