23948sdkhjf

Ny organisation för Medicon village

Nu samlas en grupp aktörer för att ge extra stöd till Medicon village, samtidigt som man organiserar om verksamheten.

Mats Paulssons stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande, Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet har enats om ett samlat stöd av innovations- och mötesverksamheten vid Medicon Village Science Park.

– En science park med spetsutveckling inom life science är viktig för tillväxten i regionen. Genom ett ökat samarbete skapar vi förutsättningar för fler nya produkter och tjänster som gynnar människors hälsa och bättre liv, säger Anders Sundström, ledamot i Medicon village ägarstiftelse, i ett pressmeddelande.

Samarbetsparterna avsätter totalt sju miljoner kronor för särskilda projekt och stöd till inkubation och utveckling av bolag inom livsvetenskaper och hälsa. I och med det fördjupade samarbetet bildar ägarstiftelsen två bolag – ett för fastigheterna och ett för utvecklingen av innovationssystem och mötesplats. Fastighetsverksamheten finns i Medicon village fastighets AB, medan innovationsverksamheten förs över till ett nytt bolag, Medicon village innovations AB.

Båda bolagen är helägda av Mats Paulssons stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande. Styrelseledamöter för Medicon village innovations kommer utses från ägarstiftelsen, Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet.

– Denna uppdelning stärker utvecklingen av Medicon village science park och för de som är verksamma i miljön innebär uppdelningen en ytterligare förbättring, säger Anders Sundström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047