23948sdkhjf

Rejält tillskott för cancerforskningsbolag

Oncopeptides fick in 314 miljoner kronor efter en riktad emission. Satsar på USA.

Igår efter efter börsstängning meddelade cancerforskningsbolaget att de genomför en riktad emission till teckningskursen 79 kronor. Kursen fastställdes genom så kallat bookbuilding-förfarande - ett anbudsförfarande där placerare får ange hur många aktier de är villiga att köpa och till vilket pris.

Emissionen ger bolaget ett tillskott på cirka 314 miljoner kronor och pengarna ska användas för satsningar med fokus på USA. Vidare ska medlen användas till indikationsbreddning genom två ytterligare studier, uppbyggnad av bolagets kommersiella organisation och expansion av forskningsprogram och pre-kliniska program för att bygga upp pipeline.

Bolaget fokuserar på utvecklingen av produktkandidaten Ygalo. Kandidaten är avsedd för en effektiv behandling av hematologiska cancersjukdomar, och då särskilt multipelt myelom. Syftet med det kliniska utvecklingsprogrammet för produktkandidaten är att visa bättre behandlingsresultat jämfört med etablerade alternativ vid behandling av patienter med multipelt myelom.

Bolaget noterades på Stockholmsbörsen i februar 2017 och utsågs till vinnare i Swedenbio award 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157