23948sdkhjf

Scandicure tar nästa steg med franskt kontrakt

Ingår avtal med Servier om forskning inom metabola sjukdomar.

Scandicure, med ursprung från Göteborgs universitet, har i samarbete med European lead factory utvecklat hämmare av ett nytt läkemedelsmål för icke-alkoholisk steatohepatitis, NASH, typ-2 diabetes och andra metaboliska sjukdomar.

– Vi har identifierat ett nytt attraktivt läkemedelsmål för metabola sjukdomar, och European lead factory har bidragit med sitt högkvalitativa substansbibliotek och sin expertis. Denna unika kombination av ett validerat läkemedelsmål tillsammans med högkvalitativ data har gett Scandicure en stark utgångspunkt för nya och transformativa behandlingar i NASH och liknande sjukdomar, säger Margit Mahlapuu, grundare och vd för Scandicure, i ett pressmeddelande från GU Ventures.

Servier ska nu alltså fortsätta att bedriva den forskning som har startats av Scandicure och kommer att vidareutveckla Scandicures nya substans i preklinisk fas. Enligt avtalet ska Servier tillhandahålla en förskottsbetalning till Scandicure samt betalningar vid uppnådda prekliniska och kliniska milstolpar.

– Servier med sin djupa och integrerade kapacitet över hela den farmaceutiska FoU-kedjan är en idealisk partner för Scandicure för att bedriva detta utvecklingsinitiativ, säger Margit Mahlapuu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093