23948sdkhjf

Han föreslås till Braincools styrelse

Onkologiprofessor är ny rådgivare till medtechbolaget och föreslås ta plats i styrelsen.

Inför årsstämman den 18 april föreslås att styrelsen för medtechbolaget Braincool ska utökas med en ny ledamot samt att Roger Henriksson, professor i onkologi, ska ta plats i den.

Roger Henriksson är både professor och överläkare inom onkologi och sitter i styrelsen i Cancer Center Karolinska, CCK. Han har erfarenhet från såväl kliniskt arbete som från akademin och industrin.

Roger Henriksson har precis gått i pension och kommer närmast från en roll som chef för Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland, en position som han hade mellan åren 2012-2018. Under samma period satt han även i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp i Stockholm läns landsting. Han har tidigare varit verksamhetschef och överläkare vid Radiumhemmet på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm mellan åren 2009-2012 samt vice ordförande för cancernätverket Stratcan. Roger Henriksson har tidigare varit rådgivare till Astrazeneca och olika myndigheter inom cancerområdet.

Ny rådgivare till Braincool

Förutom att han föreslås till Braincools styrelse har Roger Henriksson även tecknat ett avtal om att fungera som klinisk rådgivare inom onkologi för bolaget. Fokus kommer inledningsvis att ligga på den kliniska utvecklingen av Braincools produkt för förebyggande av neuropati.

Braincool utvecklar produkter för att förebygga organskador vid bland annat stroke och hjärnskakning genom nedkylning av drabbade organ.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062