23948sdkhjf

Från Gränbystadens vårdcentral till innovationschef

Maria Cederblad, tidigare chef för Gränbystadens vårdcentral, är ny chef för Innovation Akademiska.

Hon efterträder Johan Kaarme. Maria Cederblad är utbildad och disputerad sjuksköterska, med bred erfarenhet av att starta upp enheter inom hälso- och sjukvården.

– Maria Cederblad har en bakgrund och erfarenhet som är perfekt att ha med sig som ny chef för Innovation Akademiska. Hon har under många år verkat i en entreprenörsmiljö och vet vad verksamheten behöver leverera för att ge rätt stöd till företag i behov av sjukvårdens infrastruktur, säger forsknings- och utbildningsdirektör Sune Larsson i ett pressmeddelande.

Innovation Akademiska är den enhet inom Akademiska sjukhuset som stöttar sjukvårdspersonal att utveckla idéer till innovativa produkter och tjänster. Enheten erbjuder även test- och utvecklingsmöjligheter åt företag och innovatörer som behöver utvärdera och testa nya produkter och tjänster i verklig vårdmiljö, det som även kallas testbäddar.

– Min ambition är att vi på Innovation Akademiska ska fortsätta fånga upp patienters, anhöriga och medarbetarnas idéer, bland annat genom att implementera Idékraft på hela sjukhuset. Det är ett projekt som handlar om att på ett strukturerat sätt ta emot idéer som kan utveckla vården, antingen produkter, tjänster eller nya arbetssätt, säger Maria Cederblad.

– Vi ska också fortsätta samverka med innovativa företag som är villiga att tillsammans med oss utveckla hälso-och sjukvården. Detta sker nu genom projektet Testbädd Primärvård och till hösten ett Innovation Race. Målet är att Akademiska Sjukhuset ska bli ett av de mest innovativa sjukhusen i Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141