23948sdkhjf

Bildar stiftelse mot antibiotikaresistens

Probiotikabolaget Biogaia planerar att avsätta del av sin vinst till den nybildade stiftelsen för att kunna ge finansiellt stöd till projekt som arbetar mot antibiotikaresistens.

BioGaia har tagit initiativ till att bilda en stiftelse som ska stödja kampen mot antibiotikaresistens. I stiftelsens uppgifter ingår bland annat att kunna ge direkt finansiellt stöd till projekt som arbetar mot antibiotikaresistens genom förebyggande åtgärder.

Den nyinrättade stiftelsen heter Stiftelsen för att förebygga antibiotikaresistens och initiativet kommer från Biogaia. Bolaget planerar att, förutsatt bolagsstämmans godkännande, årligen avsätta en del av företagets vinst till stiftelsen som därmed år från år kommer att ha resurser att använda för stipendier och bidrag till den eller de som bedriver forskning, utbildning eller informationsaktiviteter som har som mål att minska antibiotikaresistens genom att förebygga infektioner.

Fokus för stiftelsen kommer att vara områden som inte är prioriterat i andra folkhälsoarbeten, men som kan ge förhållandevis snabba resultat till relativt låga kostnader. Förebyggande åtgärder som stärker immunförsvaret och som därigenom kan förhindra infektioner är det som bolaget främst har i siktet.

Ambitionen är att kunna dela ut de första medlen under slutet av 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078