23948sdkhjf

KK-stiftelsen söker vd

Stiftelsens vd Madelene Sandström slutar efter nio år. – Det har varit stimulerande men också krävande, säger hon. Nu söker styrelsen hennes efterträdare.

Madelene Sandström har varit vd för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling i drygt nio år. Stiftelsen stödjer forskning och kompetensutveckling vid Sveriges högskolor och nya universitet, med målet att dessa ska bygga kompletta och internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och utbildningsmiljöer. Nu lämnar hon på egen begäran sin post och rekrytering av efterträdare har inletts.

- Madelene har tillsammans med sina medarbetare utvecklat verksamheten på ett mycket positivt sätt, säger styrelseordförande Kerstin Eliasson i en kommentar. Under hennes ledning har stiftelsen utvecklat programsatsningarna, ökat utbudet av program och skärpt resultatuppföljningen.

Rekrytering av hennes efterträdare har inletts, och beräknas vara klar under hösten. Ulf Hall, chef externa relationer och kommunikation, blir tillförordnad vd från den 10 juli.

- Det har varit en mycket stimulerande men också krävande tid på stiftelsen, så nu känner jag att det är dags att gå vidare, säger Madelene Sandström.

KK-stiftelsen bildades 1994, fick ett startkapital på 3,6 miljarder kronor när de så kallade löntagarfonderna avskaffades och har hittills satsat 9,3 miljarder kronor i olika projekt. Idag har stiftelsen ett kapital på 8,8 miljarder.  

- Stiftelsen har under dessa nio år bidragit till lärosätenas strategiska utveckling. Genom kravet på samproduktion med näringslivet har lärosätena i högsta grad dessutom utvecklat relevanta och attraktiva forsknings- och utbildningsmiljöer för industrin. Madelene har drivit framväxten av kompetensutveckling som ett bidrag till utvecklingen av det livslånga lärandet, samt uppmärksammat behovet av forskarutbildad arbetskraft i näringslivet. Madelene har också varit instrumentell i den omläggning av kapitalförvaltningen som inleddes för ett drygt år sedan, fortsätter Kerstin Eliasson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125