23948sdkhjf

Cellprotect värvar veteran

Forskningsbolaget Cellprotect nordic pharmaceuticals värvar Agneta Edberg till styrelsen.

Cellprotect nordic pharmaceuticals, CPNP, har valt in Agneta Edberg till styrelsen. Edberg har många års erfarenhet från ledande positioner inom life science. Bland annat som vd för Mylan och svenska läkemedelsförsäkringen. Hon har en rad tunga styrelseuppdrag i portföljen där ordförandeposterna för Immunicum och Idogen sticker ut. Hon sitter även i styrelsen för Vinnovaprojektet CAMP, centre for advanced medical products.

– Det är mycket glädjande att vi kunnat knyta Agneta Edberg till Cellprotect nordic pharmaceuticals. Med sin erfarenhet inom immunonkologi, cellbaserade avancerade terapier, så kallade ATMPs, och från större läkemedelsbolag kommer Agneta bli ett oerhört viktigt tillskott när bolaget nu går in i en ny spännande fas i sin utveckling, säger Lena Degling Wikingsson, CPNPs styrelseordförande, i en kommentar.

Bolaget som har sin bas i forskningsparken Novum vid Karolinska i Huddinge utvecklar cellterapier för behandling av svåra sjukdomar. Företaget fokuserar på utvecklingen av Cellprotect, autologa ex vivo aktiverade och expanderade NK celler för behandling av cancerformen multipelt myelom.

CPNP har utfört en klinisk fas I/II-prövning i patienter med multipelt myelom där Cellprotect studerats som en tilläggsbehandling till autolog stamcellstransplantation.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med ägare och ledning i Cellprotect för att patienter i framtiden ska få tillgång till en säker och angelägen terapi, kommenterar Agneta Edberg.

Vid bolagets årsstämma valdes till styrelseledamöter även Lena Degling Wikingsson, ordförande, Hans Gustaf Ljunggren och Gunnar Mattsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109