23948sdkhjf

Recipharm satsar på Israel

Inleder samarbete med Hadasit för att kunna erbjuda kombinerade kliniska, biologiska och kemiska tjänster i Mellanöstern.

Utvecklings- och tillverkningsbolaget Recipharm har inlett ett samarbete med Hadasit medical research services and development. Bolaget är baserat i Israel och är ett helägt dotterbolag till Hadassah medical organisation. De erbjuder olika forsknings-, utvecklings- och konsulttjänster till kunder i framför allt Mellanöstern. Syftet med partnerskapet är att erbjuda kombinerade kliniska, biologiska och kemiska tjänster.

Samarbetet är en del i planen för hur Recipharms anläggning i Israel ska växa på marknaden och kunna erbjuda integrerade och kundanpassade tjänster under den kliniska utvecklingen av ett läkemedel.

– Att utveckla ett läkemedel handlar om kemiska, biologiska och kliniska specialistkunskaper. Vårt partnerskap med Hadasit innebär att vi kan erbjuda de här tjänsterna på ett effektivare sätt och bättre hantera projekt, genom hela utvecklingsfasen, säger Sylvia Kachalsky, chef för Recipharms anläggning i Israel i en kommentar.

Recipharm etablerade sig i Israel 2015 och sedan dess har företaget växt. Idag har bolaget mer än 50 kunder, främst i Israel och i USA.

– Vårt samarbete kommer att stärka verksamhetstillväxten i Israel och ge Recipharm tillgång till majoriteten av de kliniska studier som görs i landet. Det finns en betydande tillväxtpotential med fler än 800 bioteknikföretag i Israel, vilka blir både större och fler till antalet, fortsätter Sylvia Kachalsky.

Hadasit bidrar med ett antal specialisttjänster i samarbetet, inklusive in vitro-analys i olika modeller, tillgång till analys av humanprover, in vivo-modeller för flera sjukdomar, expertkunskap kring olika medicinska indikationer och genomförande av kliniska studier i alla faser.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap som gynnar båda parter och som i slutändan kommer att hjälpa båda företagen att skapa tillväxt för och stärka läkemedelsindustrin i Israel, kommenterar Tamar Raz, vd Hadasit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078