23948sdkhjf

Zenicor får stororder

Företaget får sin största order hittills när instrumentet Zenicor EKG används i projekt för strokeprevention.

Medtechbolaget Zenicor Medical Systems säljer produkten Zenicor EKG som används för diagnos av hjärtarytmier samt för förebyggande av stroke inom sjukvården. Företaget har nu fått en order på sju miljoner kronor från Cambridge University – företagets största affär hittills. Där ska Zenicor EKG användas för att utvärdera om screening för förmaksflimmer kan förhindra stroke och andra problem samt om det är ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med hur sjukvården arbetar idag. Det är världens största screeningprojekt för prevention av stroke.

Projektet ska inledas under sommaren och drygt 300 primärvårdsenheter tillhörande vårdorganisationen NHS i England kommer att delta. Totalt kommer projektet att omfatta cirka 120 000 personer i åldrarna 65-84 år. Av dessa ska ungefär 40 000 screenas med Zenicor EKG medan resterande 80 000 är kontrollgrupp.

– Vi behövde ett system som är enkelt att använda, som kan registrera ett EKG med hög diagnostisk kvalitet och som kan hantera stora mängder EKG:n och patienter. Zenicor är ett av få system som uppfyller dessa krav. Detta, i kombination med vetskapen om att detta system redan framgångsrikt har använts i stora studier, gjorde Zenicor till ett självklart val för oss, säger projektets ledare Jonathan Mant, professor i primärvårdsforskning och chef för the Primary Care Unit vid University of Cambridge, och arbetet finansieras av NIHR, National Institute for Health Research.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063