23948sdkhjf

EU-anslag till Combigenes genterapi

EU finansierar utveckling av Combigenes spjutspetsteknologi inom genterapi med 3,6 miljoner euro.

Horizon 2020, EU:s ramprogram för forskning och utveckling, satsar 3,6 miljoner euro på Combigenes fortsatta utveckling och kommersialisering av genterapiprojektet med fokus på svårbehandlad epilepsi.

I januari 2018 valde bolaget brittiska CGT Catapult som partner för utveckling av en tillverkningsmetod som ska göra det möjligt för Combigene att gå vidare till kommersiell GMP-tillverkning och därefter kliniska försök.

Medlen från Horizon 2020 kommer att användas för att delfinansiera arbetet.

Först måste dock bolaget säkra en egen delfinansiering av projektet i storleksordningen 30 procent av stödet. Ledning och styrelse utvärderar nu på vilket sätt denna delfinansiering ska ske.

- Att få beskedet att EU genom Horizon 2020 är berett att finansiera Combigenes fortsatta utveckling med 3,6 miljoner euro är en av de absoluta höjdpunkterna i min långa karriär inom svensk och internationell läkemedelsindustri, säger Jan Nilsson, vd i ett pressmeddelande.

- Konkret innebär kapitalet som tillförs bolaget att vi kan fortsätta vår produkt- och affärsutveckling enligt de planer vi tagit fram och utan dröjsmål. Den utvärdering av Combigene som Horizon 2020 genomfört omfattar inte bara kvaliteten på vår forskning och utveckling, utan är också en bedömning av vårt team och vår plan för kommersialisering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156