23948sdkhjf

Apotekarsocieteten toppar laget

Fyra nya ledamöter valdes in i Apotekarsocietetens styrelse vid senaste fullmäktigemötet.

Plats i styrelsen tar generalsekreteraren för Hjärt-Lungfonden, Kristina Sparreljung, Johan Olofsson, vd för Din Apotekare i Sverige, Maria Palmetun-Ekbäck, läkare vid Universitetssjukhuset i Örebro och ordförande i Nätverket för Sveriges läkemedelskommittéer samt Johanna Wikman, Leo Pharma.

– Det känns verkligen som att vi toppar laget. Det här är personer som kommer att tillföra nya kompetenser och erfarenheter till vårt viktiga arbete, säger Märit Johansson, ordförande i Apotekarsocietetens styrelse.

Styrelsen valdes vid Apotekarsocietetens fullmäktigemöte som hölls den 25-26 maj. Då togs även ett första beslut om en stadgeändring som möjliggör att antalet styrelseledamöter kan vara nio plus ordförande. I enlighet med detta beslutade fullmäktige att redan nu välja styrelse enligt de nya stadgarna. Stadgeändringen vinner laga kraft efter ytterligare ett beslut i september.

Tanken är att ta ett samlat grepp om hur ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner kan bidra till att maximera nyttan av viktiga behandlingar under många år framöver.

– Vi har den unika möjligheten att kunna samla vetenskapliga experter från alla olika områden på neutral mark, säger Märit Johansson. Nu breddar vi styrelsens kompetensbas med kliniskt verksamma personer med koppling till både vården och landets läkemedelskommittéer.

  • Ordförande och övriga ledamöter i styrelsen:Märit Johansson, MÄJO Consulting 
  • Joakim Söderberg, Health Solutions
  • Gunilla Andrew-Nielsen, Läkemedelsverket
  • Claes Post, Linköpings universitet
  • Torkel Gren, Recipharm Pharmaceutical Development A
  • Mats Larhed, Uppsala universitet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063