23948sdkhjf

IVA fyller på med life science-chefer

Sju nya ledamöter valdes in i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Bland dessa märks Vinnovas nya generaldirektör och vd från både Bioarctic och Recipharm.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi arbetar för att främja tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling, till nytta för samhället. I samarbete med näringsliv, akademi och förvaltning initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.

Vid senaste sammankomsten valdes sju nya ledamöter in i akademien. Bland dess märks bland annat Thomas Eldered, vd Recipharm som valdes in i IVA:s avdelning för bioteknik.

– Jag har tidigare haft förmånen att delta i vissa av IVA:s aktiviteter och jag är därför mycket glad och hedrad över att nu bli invald. Jag ser mycket fram emot att inom ramen för akademien aktivt medverka till att stärka svensk läkemedelsindustri och -forskning, säger Thomas Eldered i en kommentar.

IVA valde även in Gunilla Osswald, vd för Bioarctic. Även hon valdes in till avdelningen för bioteknik.

– Det är en stor ära för mig att ha blivit invald som ledamot av IVA. Jag ser fram emot att bidra till arbetet inom akademien. Bioteknik är viktigt i strävan att ta fram nya innovativa behandlingar för patienter med stort medicinskt behov. Sverige är erkänt duktiga inom bioteknik och jag tackar för förtroendet att via mitt nya ledamotskap i samverkan med andra fortsätta att stärka vår position inom detta område, skommenterade Gunilla Osswald.

Vid sammankomsten valdes även Darja Isaksson in i IVA. Hon är nyutsedd generaldirektör för Vinnova, digital strateg, serieentreprenör och sedan 2015 ledamot av Stefan Löfvéns innovationsråd. Isaksson valdes in till avdelningen för informationsteknik.

– Jag är hedrad, stolt och glad över förtroendet att bli invald i IVA. Framförallt är jag glad över den möjlighet det ger att samarbeta med andra i vår gemensamma utmaning att utveckla Sverige som innovationsnation för att uppnå ett hållbart samhälle, säger Darja Isaksson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093