23948sdkhjf

Officiellt: Han är Svenskt Näringslivs nya vd

Kommer närmast från läkemedelsjätten Astra Zeneca.

Svenskt Näringsliv har presenterat sin nya vd. Det blir den 53-årige göteborgaren, Jan-Olof Jacke som efterträder Carola Lemne. Han har sedan 1999 haft ledande roller hos läkemedelsföretaget Astra Zeneca, där han också är vd i Sverige sedan 2013.

Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Det är en organisation som många har åsikter om. Jag har en bakgrund av att leda kunskapsintensiva organisationer och det här är en stark kunskapsorganisation. Svenskt Näringsliv har en central roll som företrädare för det samlade näringslivet, men också en unik uppgift som röst för alla de företagare, entreprenörer och branscher som ännu inte finns, men som kan uppstå om förutsättningarna är de rätta, säger Jan-Olof Jacke.

Han beskrivs som kvick, analytisk och tidsoptimistisk.
Det stämmer att jag är tidsoptimist, även om jag föredrar att beskriva det som att jag gillar att få mycket gjort och inte gillar att vänta.

"Hack i globaliseringen"

Jan-Olof Jacke vill bland annat ta itu med frågot som stärker Sverige i den internationella konkurrensen.
– Just nu har vi ett litet hack i globaliseringen, men när den tar fart igen är det ingen tvekan om att konkurrensen stärks ytterligare. Då gäller det att svenska företag har så goda möjligheter som det går för att inte bara starta företag här, utan att växa här och bli framgångsrika med utgångspunkt i Sverige. Det är så vi finansierar den svenska välfärden.

"Får ut det bästa"

Han tillträder på nya posten senare under året.
Jag tror att jag är bra på att få ut det bästa av var och en. Hela min karriär har gått ut på att jag kompletterar med andra som är mycket duktigare än jag är på många områden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078