23948sdkhjf

Svensk life science-organisation växer

I dagarna kom den 250:e ansökan in till Swedenbio, som är Sveriges enda branschorganisation för hela life science-sektorn.
Inom Swedenbio samsas  enmansbolag inom bio- och medicinteknik till globala life science-jättar, kliniska prövningsföretag, patent- och juristbyråer till science parks tillsammans med finansiärer och investerare inom branschen.
 
–  Det är precis den här bredden vi eftersträvar, berättar Jonas Ekstrand, vd Swedenbio. Helheten har blivit vår nisch.
 
Det talas ofta om ekosystemet som life science i Sverige utgörs av, där samspelet mellan olika aktörer, små som stora, är kritiskt för att branschen som helhet ska växa. Det samspelet arbetar Swedenbio för att stärka. 
 
– Vi kan B2B, fortsätter Jonas Ekstrand. Vi arbetar med det både operativt genom att erbjuda en plattform för att bygga affärsnätverk och samarbeten samt genom att sprida kunskap om branschen och ge den en stark röst. Nu jobbar vi även med något vi kallar VC2VC, ett sätt att få internationellt kapital att intressera sig för life science i Sverige och våra medlemsföretag i synnerhet. 
 
För SHL Group, nybliven Swedenbio-medlem, stämmer det väl in med det mervärde som de ser med ett medlemskap.  
 
– Vi är ett globalt medtech-bolag med starka svenska rötter. Samarbeten med svensk läkemedelsindustri har bidragit till att lägga grunden för vår tillväxt. Avgörande för vår framtida utveckling i Sverige är fortsatt att identifiera lokala innovativa samarbeten men också kompetensförsörjning, hur väl vi lyckas attrahera de bästa ingenjörerna. Genom vårt medlemskap i Swedenbio hoppas vi kunna öka vår synlighet och samtidigt stödja målet att stärka life science-sektorn i Sverige, säger Magnus Fastmarken, global marknadsdirektör SHL. 
 
Sedan årsskiftet har Swedenbio vuxit med nästan en medlem i veckan. Något som speglar att branschen i dess helhet växer, vilket en rapport från Tillväxtanalys nyligen visade. Samtidigt som Jonas Ekstrand välkomnar tillströmningen innebär den även utmaningar för en organisation där närheten till medlemmarna är fundamentet.
 
– Det är viktigt att vi fortsätter att värna den. Vi är våra medlemmar, svalutar Jonas Ekstrand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078