23948sdkhjf

Life science-veteran ny vd för UU holding

Gunilla Lundmark tillträder som ny vd för Uppsala universitets holdingbolag, UU holding.

Efter sommaren tillträder Gunilla Lundmark som ny vd för UU Holding, där hon efterträder Lars Jonsson. Gunilla Lundmark har varit verksam i ledande positioner inom lifescience-sektorn i drygt tjugofem år. Närmast kommer hon från positionen som vd för Pharmanest där hon har utvecklat verksamheten från idé till kommersialiseringsfas. Dessförinnan var Gunilla Lundmark vice vd på Q-Med.

2014 blev hon belönad med utmärkelsen Biotech builder prize av den svenska lifescience-industrin. Gunilla Lundmark ersätter Lars Jonsson som varit vd på UU Holding sedan bolaget grundandes 2012.

– Jag ser mycket fram emot uppdraget att leda UU Holding in i framtiden. Det är stimulerande att få vara med att stödja processen från idéer till färdiga produkter och tjänster, säger Gunilla Lundmark i ett pressmeddelande.

UU Holding, är ett statligt bolag som kommersialiserar forskningsresultat från Uppsala universitet. Bolaget har en företagsportfölj med cirka 50 bolag. Holdingbolaget är en del av Uppsalas innovationssystem och har ett nära samarbete med Uppsala universitet innovation, Uppsala Innovation Center och Stuns, Stiftelsen för samverkan i Uppsala mellan universiteten, näringsliv och samhälle.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Gunilla till rollen som vd. Gunillas kunskap och erfarenheter kommer att vara ett stor nytta för att vidare utveckla verksamheten, säger Henrik Didner, styrelseordförande i UU Holding.

Lundmark tillträder tjänsten den 1 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114