23948sdkhjf

Novo Nordisks insulin gav bättre kontroll

Signifikant bättre blodsockerkontroll och lägre risk för hypoglykemi med bolagets långverkande insulin jämfört med konkurrerande preparat. Detta visar data från en real world studie.

I en real world data studie på vuxna med typ 2 diabetes var behandling med Tresiba, insulin degludek, associerat med en signifikant förbättring av HbA1c och färre hypoglykemier jämfört med dem som behandlades med insulin glargin U-300.

– Tresiba är associerat med en signifikant bättre blodsockerkontroll och 30% lägre risk för hypoglykemier jämfört med insulin glargine 300 E/ml vid start av insulinbehandling hos individer med typ 2 diabetes, visat i en stor real-world evidence studie, Confirm-studien, säger professor Johan Jendle, överläkare Örebro universitetssjukhus.

Confirm-studien är en retrospektiv real world evidence studie, alltså en icke-interventionell jämförande studie som undersökte Tresiba och insulin glargin U-300, Toujeo från Sanofi, hos 4 056 insulinnaiva, det vill säga ej tidigare behandlade med basinsulin under minst 365 dagar, vuxna personer med diabetes typ 2 i USA.

Studiegrupperna var lika stora och patienterna i varje grupp var jämförbara vid studiestart. Patienterna hade dålig glukoskontroll och stod på behandling med en eller fler glukossänkande läkemedel. Det primära effektmåttet var förändringar i HbA1c från studiestart fram till uppföljning sex månader senare. Sekundära effektmått omfattade hypoglykemifrekvens, andel patienter med minst en hypoglykemiepisod och förekomst av avbruten behandling.

Studien visade att behandling med Tresiba var associerat med en signifikant bättre blodsockerkontroll, jämfört med dem som behandlades med insulin glargin U-300 efter sex månader. Resultaten visade dessutom att förekomsten av hypoglykemier var associerat med 30 % lägre risk vid behandling med Tresiba jämfört med insulin glargin U-300.

Som alla real world datastudier var Confirm inte randomiserad och omfattas därför av en del förväntade begränsningar som real world datastudier är föremål för.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141